Volgers

donderdag 12 mei 2011

Marokko reis met mijn zus

In 1990 hebben mijn zus en ik met de rugzak op door Marokko getrokken. Wat een geweldig land en wat een lieve mensen hebben we daar leren kennen. Het is een reis die ons beiden heel erg dicht bij elkaar heeft gebracht. We waren al 4 handen op 1 buik, maar na deze reis en alle ervaringen die we hebben opgedaan nog meer.

 Jaren geleden heb ik al eens het idee gehad om daar iets mee voor haar te doen. Ik zou een DVDtje maken met een soort diashow met stukken tekst etc. Het was een hele klus om negatieven in te scannen en tekst te bedenken en mijn handigheid op de computer was ook niet over te spreken, dus eigenlijk is dat niets geworden.

Maar nu ik van het knutselen ben, bedacht ik plotseling iets heel anders. Dit is het geworden, ik heb een rond doosje bij de Xenos gekocht en daar een rond fotoalbumpje in gemaakt met behulp van de Cricut. Wat foto's uit mijn eigen album gehaald en zo heb je een leuk setje. Het grappige aan het verhaal is, dat ik voor mijn 50e verjaardag vorige week een boek kreeg van mijn zus met allerlei anecdotes van oud collega's, vrienden, familie en mijn kapster van lang geleden. Zelf heeft ze daar ook in geschreven en onder andere ook onze Marokko reis, zij haalt bijna dezelfde dingen aan als ik. Toevallig of niet? Ik maak wat voor haar en zij voor mij en niet wetend van elkaar bijna hetzelfde. 4 handen op 1 buik of niet?

Dit is de deksel. Beplakt met Basic Grey papier (Marokko) hoe kan het ook anders :-) De greybord swirls zijn bespoten met de copicmarkers (airbrush) Daarover heen wat glimmermist en daarop de hotfix steentjes in de marokkaanse kleur blauw. De gele glitters komen bij het Kruidvat vandaan.
De zijkant van de deksel is met blauw papier afgewerkt met daarover heen een kantje. Het doosje zelf beplakt met Basic Grey papier en de letters uitgesneden met de Cricut.
In het doosje zit dus het albumpje. Ook hier gewerkt met het Basic Greypapier, vlinders uitgeponst, tekst geschreven met de Cricut. Allerlei kralen en embellishments aan de boekbindringen gehangen.
Favoriete kleding!
We hebben een 4daagse trek gelopen in het Anti atlas gebergte en geslapen bij de sheik (1e nacht) en daarna in dorpjes in de bergen. Zware tocht waar we een beetje tegenop zagen maar wat was het geweldig!
Tijdens het lopen krijg je dorst en wat is lekkerder dan een glas verfrissende mierzoete mintthee? Ik heb ook mint in de tuin staan en af en toe even er in knijpen en je waant je weer in Marokko.
Heel veel herinneringen voor ons alle twee. Laat gerust een berichtje achter, dat vind ik altijd superleuk om te lezen.

4 opmerkingen:

 1. Heel leuk gemaakt Karen. Als je een album maakt blijf je er keer op keer van genieten. Mijn man en ik zijn voor onze huwelijksreis ook naar Marokko geweest. Was supertof !

  groetjes,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap Karen !
  Dat is echt een heel leuk souvenir he!
  Liefs
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OHHH Karen wat leuk zeg dit is echt iets om na te genieten van dezze geweldige reis
  LIefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk gedaan Karin!
  Mag je trots op zijn en wat enig dat je zus wat voor jou maakte.
  Dank voor je complimentje op mijn blog.
  Groetjes hennie.

  BeantwoordenVerwijderen